Heb je ook problemen met je wɑjfɑj (wifi)?

Problemen zijn soms onvermijdelijk als u draadloos internet gebruikt. Wanneer internet draadloos te bereiken is vanaf uw computer of laptop, dan komt deze verbinding tot stand via radiosignalen. En omdat volgens de Nederlandse wet de radiosignalen die uw draadloze router uitzendt niet erg sterk mogen zijn in Nederland is dit 100 mw, kan dit gegeven wel eens de bron worden van problemen met draadloos internet. Problemen met een de internetverbinding kan talloze oorzaken hebben.

Ook dan zijn er nog voldoende oorzaken aan te wijzen die het draadloos verbinden met internet onmogelijk maken.

De meest voorkomende draadloos internet problemen.
Het meest voorkomende probleem met draadloos internet is wel het verlies van signaal.

Meestal geeft uw computer dan aan dat deze geen of maar een beperkte verbinding met het netwerk en/of internet kan maken.

Snel achterhalen of het radiosignaal de oorzaak van de problemen is, kan door uw computer middels een netwerkkabel aan te sluiten op de draadloze router.

Wanneer u na het aansluiten met een kabel wel normaal verbinding heeft, is de oorzaak van het probleem bekend.
U heeft een probleem met het signaal.

De oplossing

Een storing in het signaal kan diverse oorzaken hebben. Meest voorkomend zijn apparaten of objecten die het radiosignaal verstoren. Een draadloze telefoon of een magnetron kan al zorgen voor een ernstige verstoring van het radiosignaal. Ik heb zelf slechte ervaringen met de aanwezige Chromecast (Google) maar ook een stapel boeken of kranten kan het signaal al ernstig verzwakken. Plaats het draadloos internet apparaat ook niet te dicht bij muren.
Kortom, rondom de draadloze modem/router moet vrije ruimte aanwezig zijn.Radiosignalen van uw draadloze internetverbinding kunnen ook ernstig verstoord worden wanneer uw buurman besloten heeft ook gebruik te gaan maken van draadloos internet. Problemen met de draadloze internetverbinding van de buren komen alleen voor, wanneer de draadloos internet apparatuur van uw buurman op hetzelfde kanaal uitzendt als uw apparatuur.Dit probleem is eenvoudig te verhelpen door het kanaal waarop uw draadloze modem/router uitzendt te veranderen.

Een oplossing kan zijn: de wel bekende Powerline plug, dit is een signaal versterker via het stopcontact, deze heb je in alle maten en modellen.
Wij verkopen de twee meest gebruikte exemplaren, met één of twéé wifi punten.